Llúdriga costanera sud-americana

Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Carnivora
Família: Mustelidae
Nom científic: Lontra felina
Nom comú: llúdriga costanera sud-americana

nutria_jose luis Bartheld

La llúdriga costanera sud-americana és una de les llúdrigues més petites que es coneix, arribant a mesurar poc més d’un metre i pesant fins a 4 kg. El cap és petit i té una cua molt gruixuda i aplanada adaptada a la natació. Té l’aparença d’un gat i per això, en moltes zones també se la coneix com a gat marí.
La seva distribució geogràfica abasta des del Cap d’Hornos fins a la zona central del Perú. Viu en les costes de l’oceà Pacífic, des dels 6º al nord del Perú fins al canal de Beagle, i a l'illa dels Estats a l’oceà Atlàntic.

Des del punt de vista ecològic, aquesta espècie és de gran interès ja que habita en un ambient mixt terrestre – marí. Viu en caus costaners en llocs molt escarpats i de difícil accés o en túnels protegits de l’onatge.

Les llúdrigues viuen soles o en petits grups de 3 a 5 individus, tenint cada individu el seu cau però compartint les zones d’accés, evacuació, repòs o d’activitats lúdiques.